Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
  • Receptes
  • Xai al forn amb patates, ceba i tomàquets

Xai al forn amb patates, ceba i tomàquets

Xai al forn amb patates, ceba i tomàquets

De Bon Preu
Data de publicació: 07 de novembre del 2024
Recepta tradicional d'espatlla de xai al forn amb patates, ceba i tomàquets. Perfecte per a ocasions especials!
Compra els ingredients

Temps i porcions

1 hTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 1 espatlla de xai
  • 700 g de patates
  • 1 ceba
  • 5 grans d'all
  • 0.5 got d'aigua
  • 25 ml de vinagre
  • Fulles de romaní fresques
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Pebre

Preparació

  1. Pas 1

    Prepara l'espatlla de xai, salpebra-la i treu els tendons inferiors. Unta-la amb oli d'oliva i posa-la en una safata per a forn amb la pell cap avall.
  2. Pas 2

    Reparteix les patates trossejades, la ceba tallada a la juliana, els tomàquets tallats per la meitat i les fulles de romaní a la safata. Salpebra les verdures.
  3. Pas 3

    Cuina-ho a 180 ºC uns 55 minuts amb l'aigua i un raig d'oli. Cada 20 minuts, gira la peça perquè el xai es cuini i dauri de manera homogènia.
  4. Pas 4

    Quan el xai estigui cuit i daurat, retira'l del forn i serveix-lo.