- Receptes
- Plats base carn
Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut
Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut
De BonpreuEsclat
Data de publicació: 14 d’octubre del 2024
Busques receptes de costelles al forn? Deixa't sorprendre per la recepta que t'hem preparat. A més, aquesta recepta ve amb un ingredient especial, les castanyes.Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 8 costelles de porc
- 200 g de castanyes pelades
- 200 ml de vermut vermell
- 200 ml de brou
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de farina
- 1 branca de romaní fresc
- 1 culleradeta de mel
- Sal
- Pebre negre
- Julivert fresc picat
Preparació
15 passosLes costelles
Pas 1
Salpebra les costelles de porc per ambdós costats.Pas 2
En una paella gran, escalfa una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada de mantega.Pas 3
Segella les costelles per ambdós costats fins que quedin daurades i cruixents per fora, però sucoses per dins. Retira-les de la paella i reserva-les.
La salsa
Pas 1
Pela i pica la ceba i els alls.Pas 2
A la mateixa paella on has cuinat les costelles, afegeix-hi una cullerada més d'oli d'oliva i sofregeix la ceba fins que estigui ben tendra i lleugerament daurada, uns 5 minuts.Pas 3
Incorpora l'all picat i cuina’l durant un minut més fins que desprengui aroma.Pas 4
Afegeix-hi la cullerada de farina i remena-ho tot bé durant 1-2 minuts perquè la farina es cuini i la salsa espesseixi.Pas 5
Treu la branca de romaní de la paella.Pas 6
Afegeix la mel i rectifica de sal i pebre al gust.Pas 7
Si la salsa queda massa espessa, pots afegir una mica més de brou o d'aigua fins a obtenir la consistència desitjada .
Cuina amb el vermut i el brou
Pas 1
Afegeix-hi el vermut vermell a la paella i deixa-ho reduir durant 2-3 minuts, remenant de tant en tant.Pas 2
Incorpora-hi el brou de carn, la branca de romaní i les castanyes pelades. Porta-ho a ebullició i després redueix el foc a mitjà-baix, deixant que la salsa cogui a foc lent durant uns 15-20 minuts, fins que les castanyes estiguin tendres i la salsa hagi espessit una mica.
Per acabar el plat
Pas 1
Reincorpora les costelles a la paella amb la salsa de castanya i vermut.Pas 2
Cuina-les a foc suau durant 5-7 minuts més, girant-les perquè s'impregnin bé de la salsa i acabin de coure's per dins.Pas 3
Decora amb una mica de julivert fresc picat per donar un toc de color.