Lioneses de nata amb salsa de xocolata
De Bon Preu
Data de publicació: 07 de novembre del 2024
Assaboreix el deliciós contrast de les lioneses cruixents, la suau nata i la intensa xocolata. Endolceix qualsevol moment amb aquesta recepta.Temps i porcions
45 minTemps total
4Porcions
Ingredients
- 90 g de mantega
- 350 ml d'aigua
- 105 g de farina
- 500 g de nata per muntar
- 120 grams de sucre de llustre
- 50 g de cacau en pols sense sucre
- 2 cullerades de sucre
- 3 ous
- Sal
Preparació
Pas 1
Trosseja la mantega i posa-la en un cassó amb 190 ml d'aigua i la sal. Escalfa-ho fins al punt d'ebullició.Pas 2
Retira-ho del foc, aboca-hi la farina d'una sola vegada i remena-ho contínuament fins que la massa es desenganxi de les parets i del fons del cassó.Pas 3
Incorpora-hi els ous, d'un en un, barrejant-ho bé abans d'afegir el següent.Pas 4
Posa la massa en una mànega pastissera i reserva-la.Pas 5
Escalfa el forn a 180 ºC. Prepara una safata per a forn amb paper antiadherent i col·loca-hi amb la mànega petits munts de massa separats. Enforna-ho 20 minuts. Retira-ho i deixa-ho refredar.Pas 6
Munta la nata amb el sucre de llustra i posa-la en una mànega; reserva-la a la nevera.Pas 7
Per a la salsa de xocolata, escalfa els 160 ml d'aigua amb les dues cullerades de sucre fins que es dissolgui. Incorpora-hi a poc a poc el cacau i ves-ho remenant fins que tinguis una salsa homogènia.Pas 8
Fes un petit tall a cada lionesa i omple-la amb la nata muntada. Aboca-hi per sobre una mica de salsa i serveix-ho.