- Receptes
- Plats base peix i marisc
Rap al forn amb gambes
Rap al forn amb gambes
De Bon Preu
Data de publicació: 21 de novembre del 2024
Descobreix com cuinar un rap al forn amb gambes, sucós i ple de sabor seguint aquesta recepta pas a pas. Ideal per a qualsevol ocasió!Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 1 cua de rap
- 3 tomàquets de penjar
- 3 patates
- 8 gambes
- 1 llimona
- 1 gra d'all
- 1 manat de julivert
- 1 copa de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Pebre negre
Preparació
Pas 1
Pela i talla les patates a rodanxes més o menys grosses.Pas 2
En una safata per al forn, fes un llit de patates i posa-hi un bon raig d'oli d'oliva per sobre. Enforna-ho 10 min a 190 ºC.Pas 3
Mentrestant, pela l’all i pica’l. Pica una mica de julivert fresc i mescla’l amb l’all. Talla els tomàquets per la meitat i la llimona a làmines.Pas 4
Salpebra la cua de rap i fes-hi uns talls a la cua per facilitar la cocció.Pas 5
Retira la safata amb les patates del forn i posa-hi el peix a sobre. Reparteix l’all i el julivert picats per la cua i els tomàquets i la llimona per la safata. Posa-hi una mica de sal i un raig d’oli i cou-ho 15 min al forn, a 190 ºC.Pas 6
Paral·lelament, en una paella amb un bon raig d'oli, daura un all per donar gust a l’oli i retira’l.Pas 7
Sala les gambes i salta-les en aquest oli un parell de minuts per banda i posa-hi pebre vermell. Aboca-hi el vi i deixa-ho reduir 10 min.Pas 8
Quan retiris el peix del forn, posa-hi per sobre les gambes i el suc de la paella i daura-ho al grill, 5 min abans de servir-ho.