Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.
Mínim: 35,00 €
Rap al forn amb gambes

Rap al forn amb gambes

De Bon Preu
Data de publicació: 21 de novembre del 2024
Descobreix com cuinar un rap al forn amb gambes, sucós i ple de sabor seguint aquesta recepta pas a pas. Ideal per a qualsevol ocasió!
Compra els ingredients

Temps i porcions

1 hTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 1 cua de rap
  • 3 tomàquets de penjar
  • 3 patates
  • 8 gambes
  • 1 llimona
  • 1 gra d'all
  • 1 manat de julivert
  • 1 copa de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre negre

Preparació

  1. Pas 1

    Pela i talla les patates a rodanxes més o menys grosses.
  2. Pas 2

    En una safata per al forn, fes un llit de patates i posa-hi un bon raig d'oli d'oliva per sobre. Enforna-ho 10 min a 190 ºC.
  3. Pas 3

    Mentrestant, pela l’all i pica’l. Pica una mica de julivert fresc i mescla’l amb l’all. Talla els tomàquets per la meitat i la llimona a làmines.
  4. Pas 4

    Salpebra la cua de rap i fes-hi uns talls a la cua per facilitar la cocció.
  5. Pas 5

    Retira la safata amb les patates del forn i posa-hi el peix a sobre. Reparteix l’all i el julivert picats per la cua i els tomàquets i la llimona per la safata. Posa-hi una mica de sal i un raig d’oli i cou-ho 15 min al forn, a 190 ºC.
  6. Pas 6

    Paral·lelament, en una paella amb un bon raig d'oli, daura un all per donar gust a l’oli i retira’l.
  7. Pas 7

    Sala les gambes i salta-les en aquest oli un parell de minuts per banda i posa-hi pebre vermell. Aboca-hi el vi i deixa-ho reduir 10 min.
  8. Pas 8

    Quan retiris el peix del forn, posa-hi per sobre les gambes i el suc de la paella i daura-ho al grill, 5 min abans de servir-ho.