Omet i vés al contingutOmet i vés a la cercaOmet i vés al peu de pàginaOmet i vés a l’auxiliar de receptes
Valida la compra
Nombre total de productes al carretó 0. Quantitat al carretó 0,00 €.Mínim: 35,00 €
Sopa de ceba, xampinyons i pernil salat

Sopa de ceba, xampinyons i pernil salat

De Bon Preu
Data de publicació: 07 de juny del 2024
Plats base verdures
Compra els ingredients

Temps i porcions

45 minTemps total
4Porcions

Ingredients

  • 5 cebes
  • 4 grans d'all
  • 40 g de mantega
  • 1 l de brou de verdures
  • 150 g de pernil salat
  • 200 g de cigrons
  • 200 g d'arròs blanc cuit
  • 0.5 barra de pa del dia anterior
  • 150 g de formatge ratllat
  • 0 Sal
  • 0 Pebre
  • 0 Oli d'oliva

Preparació

  1. Pas 1

    Pela i talla les cebes en forma de mitges llunes fines. Pela els alls i talla'ls a làmines. Neteja els xampinyons i talla'ls a trossos.
  2. Pas 2

    En una cassola, posa la mantega i un rajolí d'oli d'oliva. Afegeix-hi les cebes i els alls i ofega-ho tot a foc baix amb una mica de sal i pebre uns 5 minuts.
  3. Pas 3

    Incorpora el brou calent, deixa que arribi al punt d'ebullició, després abaixa el foc, tapa-ho i segueix la cocció durant uns 20 minuts.
  4. Pas 4

    Mentrestant, escalfa una cullerada d'oli d'oliva en una paella i salta-hi el pernil trossejat fins que tingui un color més fosc. Afegeix-hi el pa trossejat, salta-ho uns 2 minuts, retira-ho i reserva-ho.
  5. Pas 5

    A la mateixa paella, sense netejar-la, posa-hi els xampinyons trossejats i salta'ls durant 2-3 minuts.
  6. Pas 6

    Posa l'arròs cuit, els cigrons, els xampinyons saltats, el pa i el pernil a la sopa. Opcionalment, pots escampar per sobre de cada ració una mica de formatge ratllat i gratinar-lo.