- Receptes
- Plats base carn
Xai al forn amb patates, ceba i tomàquets
Xai al forn amb patates, ceba i tomàquets
De Bon Preu
Data de publicació: 07 de novembre del 2024
Recepta tradicional d'espatlla de xai al forn amb patates, ceba i tomàquets. Perfecte per a ocasions especials!Temps i porcions
1 hTemps total
4Porcions
Ingredients
- 1 espatlla de xai
- 700 g de patates
- 1 ceba
- 5 grans d'all
- 0.5 got d'aigua
- 25 ml de vinagre
- Fulles de romaní fresques
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Pebre
Preparació
Pas 1
Prepara l'espatlla de xai, salpebra-la i treu els tendons inferiors. Unta-la amb oli d'oliva i posa-la en una safata per a forn amb la pell cap avall.Pas 2
Reparteix les patates trossejades, la ceba tallada a la juliana, els tomàquets tallats per la meitat i les fulles de romaní a la safata. Salpebra les verdures.Pas 3
Cuina-ho a 180 ºC uns 55 minuts amb l'aigua i un raig d'oli. Cada 20 minuts, gira la peça perquè el xai es cuini i dauri de manera homogènia.Pas 4
Quan el xai estigui cuit i daurat, retira'l del forn i serveix-lo.